Text i fotografies de Miquel Àngel Dora

 

Editat per: 

Conselleria de Medi Ambient.

 Govern de les Illes Balears

 

1ª edició, juny 2003

 

Format 17 X 23 cm. 

256 pàgines en color. 335 fotografies. 

ISBN  - 846882349X

COMENTARIS DELS LECTORS

Es una alegria saber que amas tanto a tu tierra como para dedicarle un libro. Enhorabuena, Miquel.

Jesús S. 


Antes que nada enhorabuena por la publicación, aunque evidentemente de momento no la conozco a fondo pero si he podido consultar la muestra de la Web. Además, sé que siempre este tipo de trabajos de naturaleza se sacan adelante con gran esfuerzo. Sin duda, la publicación tiene todos los elementos para reforzar las labores de conservación que desde entidades como la nuestra, el GOB, ABAP, etc. se intentan desarrollar y eso igualmente es muy positivo.

Juan. J. S. - BVCF


La meva més sincera enhorabona per un treball tant magnífic.

Diego V.


... Miquel Àngel Dora presentà divendres passat a Ciutat el llibre editat per la Conselleria de Medi Ambient "Retratar Mallorca. Observar la natura". A l'acte, presidit per la Consellera Margalida Rosselló hi assistí un nombrós públic, (algunes persones de Manacor). El llibre és un recull de magnífiques fotografies i textes explicatius sobre com fotografiar la natura i al mateix temps com cuidar, estimar i viure amb la natura. El llibre, se pot aconseguir adreçant-se a la Conselleria. Crec que seria una bona idea que l'Ajuntament el presentàs a Manacor, i així els aficionats manacorins a l'excursionisme i a la natura podrien fer-ne bon ús.

Joan S. "De franc" nº 36


Segur que amb aquest llibre aprendré coses sobre fotografia i les posaré en pràctica amb el meu modest equip. A veure si m'anim a aprendre tècnica i puc fer millors fotos durant les meves trescades. Que les millors les tenc només a la retina!

Enhorabona

Rafel M.

Estic meravellat del llibre d'un senyor fotògraf anomenat "Dora" que ha arribat fa poc a les meves mans. Hi ha tanta i tanta informació i bellesa que el vaig obrint i mirant amb pinces, no sigui cosa que això tan gran m'enganxi, me posi a fer voltes com un loco per la natura cercant mès d'allò que tenim tan aprop i que mitjançant una foto mos copetja, desperta les entranyes fins arribar al cor.

Així que si el veis li feis saber que estic ple de gratitud, primer cap allò que ens mostra, que ens fa sentir, segon cap aquelles tècniques i detalls que comparteix i tercer cap a la seva feina que fruita en aquest llibre petit pero intens.

Tomeu M.


La gent que sap de fotografia el troba una joia. Jo he regalat un a un amic de Barcelona i m'ha dit, ell que sap el que costa fer fotografies de qualitat, que et doni les gràcies de part seva.

Salut.

Toni P.


(...) Aquest manual ben segur que esdevendrà una eina útil per a tot interessat en la fotografia. Però, aquest llibre, a més de donar consells pràctics per a retratar, també és un manual de la fauna, la flora i el relleu de Mallorca. La descripció detallada de la flora i de la fauna ens permet saber quin és el moment de floració o en quina hora del dia es pot capturar la imatge de la sempre esquiva geneta.

(...) Dora pensa que "qualsevol persona que senti interès per la natura es pot iniciar en aquest art, el complicat no és la tècnica, sinó esser en el lloc adequat en el moment adequat".

(...) Per voluntat expressa de l'autor aquest llibre no es pot adquirir a les llibreries, sinó que es distribueix únicament, i de forma gratuita, a la Conselleria de Medi Ambient.

Revista Cent per Cent nº 36 (15-08-03)


Hola Miquel

He llegit el teu llibre i m'ha agrada't molt, l'estructura està molt bé i sobretot el llenguatge en el que està escrit és molt clar, superentenedor i especialment engrescador. De les fotos, es clar, ja no cal dir rés. Enhorabona!!

Joan F.


El teu llibre m'ha ensenyat moltes coses, de fotos de natura i de no natura! Has posat una fita important! 

Joan M.


Apreciado Miguel,

Te felicito por tan sensacional manual. Todos los que estamos introducidos en este maravilloso mundo de la fotografía de natura nos vemos reflejados en tu obra. Sin duda es muy buena señal y el mejor de los reconocimientos para con tu trabajo.

Andrés B.


Fa estona que volia esciure't per donar-te la meva més sincera enhorabona per l'excelent publicació: retratar Mallorca Observar la Natura m'agrada molt aquest llibre, està francament ben fet, ja era hora que sortís un llibre com aquest a Balears. A més està molt ben maquetat i enquadernat. Particularment pens que ets massa bon fotògraf, bromes a part, de veres, enhorabona i ànim per seguir endavant, jo seguesc amb el món de la il·lustració naturalista i segur que amb gent com tu la fotografia de natura pujerà molt el nivell.

Xavier C.


Vaig tenir coneixement de que havies fet un llibre de fotografia de natura, el vaig poder fullejar i vaig trobar que era molt complet (vagi doncs la meva enhorabona!).

Patxi


El libro que presentamos es un completo y profundo manual de fotografía de naturaleza para todos los niveles, tanto aquellos que empiezan con esta especialidad fotográfica, como para los profesionales. En sus 253 páginas hace un repaso de las técnicas fotográficas que hay actualmente, equipos y materiales, películas, la luz, exposición, consejos fotográficos, tablas muy útiles para su consulta, y un amplio índice donde el autor nos da información de las costumbres de las especies de animales y flora de Mallorca, que especies hay en la isla, como encontrarlas, que trucos podemos usar para fotografiarlas, consejos prácticos, composición, paisajes, etc. Y todo esto explicado de una forma profusa y con más de trescientas fotografías. El título nos puede desconcertar un poco, pero es válido para cualquier zona del mundo. A lo largo de todo el libro, el autor resalta la gran importancia del respeto la naturaleza, y que una fotografía nunca podrá estar por encima de la vida salvaje.

 

El autor, colaborador habitual de Naturaleza Salvaje, tiene un amplio currículo como fotógrafo de la naturaleza en Mallorca, del que podemos resaltar la realización de infinidad de cursos, la participación en publicaciones divulgativas, realización de audiovisuales y colaboraciones en proyectos conservacionistas; y toda esta dilatada experiencia la refleja en este libro que, sin lugar a dudas consultaremos en muchas ocasiones. 

 

Para más información: http://www.fotodenatura.com/retratarmallorca

 

Naturaleza Salvaje a través de la fotografía. Gener 2004

Miquel Àngel Dora - www.fotodenatura.com - 2003