hh

 

PROJECTE HOME I NATURA


AA

<

Fa alguns anys vaig emprendre la curolla d'incloure la presència humana a les meves fotografies d'entorns naturals, de manera que cada paisatge i cada persona s'acoblassin en una imatge natural, indivisible, equilibrada, íntima... i amb una visió personal allunyada dels estereotips.

Cap altre intenció ni objectiu preveia acomplir, inicialment, aquest projecte fotogràfic.

Pensava que els fotògrafs de natura massa sovint ens havíem oblidat d'incloure les persones a les nostres fotografies. Jo el primer. Per altra banda la fotografia de retrat en exteriors prioritzava, des del meu punt de vista, sovint la bellesa artificiosa de les persones i els entorns apareixen com elements secundaris sense valor. La fotografia de persones a la natura -llevat de la fotografia esportiva i de denúncia- me semblava que no tenia un espai fotogràfic definit ni acceptat. Aquest fet cridà la meva atenció i vaig començar a cercar persones que volguessin participar com a co-protagonistes a les fotografies que anava imaginant.

Aviat vaig adonar-me que no seria tan senzill com semblava. Calia trobar persones que connectassin de manera especial amb els entorns naturals que anava explorant. Aquesta va ser la màxima dificultat fins que, varen anar compareixent persones d'uns naturals singulars que, vull pensar, confiaren en les meves propostes de retratar-les a la natura sense artificis, ni tan sols fotogràfics. De les seves reaccions sorgiren noves propostes, nous reptes, noves idees...

De mica en mica el cercle de persones que col·laboraven amb mi es va anar ampliant i les experiències viscudes a les sessions fotogràfiques superaren amb escreix qualsevol previsió inicial.
Els efectes emocionals d'aquest projecte començaren a anar molt més enllà de la creació fotogràfica esdevenint un cúmul d'experiències, de sensacions i de sentiments inimaginables per a mi. Amb el temps vaig trobar-me inmers en un cúmul de vivències convertides en fotografies. Havia madurat com a fotògraf però també com a persona.

 

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA "NATURALS"


 

A

 

L'exposició "NATURALS" és una part d'aquest camí iniciat amb una curolla. Ara tenc ben clar el paper que la presència de persones en una imatge aporta a la fotografia de natura i em resulta difícil separar aquesta presència de les meves necessitats d'expressió fotogràfica. Entorns naturals i persones poden esdevenir, també, una manera d'entendre la fotografia de natura, almenys la meva manera d'entendre-la. A més, els efectes terapèutics que les experiències a la natura poden aportar han estat un fil conductor de moltes sortides i sessions fotogràfiques.

Una quarentena de fotografies en blanc i negre conformen aquesta exposició de vivències. Fotografies realitzades en diferents ambients, espais, moments de l'any, del dia i de la nit... en indrets cercats expressament per poder-hi experimentar sensacions i emocions diverses.

Les imatges no intenten reproduir la bellesa externa de cap espai ni de les persones, el meu objectiu fonamental ha estat testimoniar experiències vitals íntimes i irrepetibles de persones en entorns naturals, evitant desbaratar l'espontaneitat dels i de les co-protagonistes.

La majoria de les fotografies han estat obtingudes a Mallorca i no ha estat gens senzill poder trobar el silenci i la quietud necessaris per aconseguir els nostres objectius. La pressió a la qual Mallorca està sotmesa s'evidencia més en projectes com el nostre.

 

Aquesta exposició està disponible per aquells col·lectius, associacions, ajuntaments... que la vulguin exposar

Contactar

 

QUE ENS QUEDA PER FER


d

La natura és casa nostra i a la natura som a casa.

Molts estudis relacionen els efectes beneficiosos que el contacte amb la natura proporciona a la salut humana. La natura és una font d’energia que ens dona salut física, mental i espiritual.

Vivim en un temps que ha convertit la naturalesa en un bé de consum i que ens ha fet perdre la sensibilitat suficient per entendre la necessitat de respectar-la i d’accedir-hi amb humilitat, amb estimació i mirament.

El meu desig seria poder publicar un llibre de fotografies en color que reculli més vivències, més emocions, més experiències... Un llibre que pogués encoratjar a les persones a reconnectar amb la naturalesa verge i/o a descobrir les possibilitats que la natura ens pot aportar en la millora de la nostra salut.

El somni ja el tenc i l'he començat a perseguir.

 

 

 


Exposició NATURALS a Manacor.

Abril 2016. Sala d'exposicions de Ca n'Abellanet.

Col·laboren: IMATGES - Ca n'Abellanet.

ma

S

Exposició NATURALS a Sa Pobla.

Maig-Juny 2016. Sala d'exposicions Museu d'art Contemporani Can Planes.

Col·laboren: IMATGES - Regidoria de cultura. Ajuntament de Sa Pobla.

 

Exposició NATURALS a Alcúdia

Octubre-Novembre 2016. Auditori d'Alcúdia.

Col·laboren: IMATGES - Regidoria de cultura. Ajuntament d'Alcúdia.

c
albuf

Exposició NATURALS al Parc Natural de S'Albufera

Octubre 2017 -Gener 2018.

Col·laboren: Parc Natural de S'Albufera de Mallorca.

 


 

a a

Hi ha dies que et somriuen, que et fan la mitja, i de cop, et trobes amb un oasi en el desert. Et fregues els ulls per comprovar que o és un miratge i, quasi sense poder, somrius. Talment això em va passar l’altre dia, contemplant i gaudint d’unes imatges que ja m’havien captivat abans de veure-les així, penjades a la paret, una vora l’altra, amb la distància i la mesura precises. Imatges de natura increïblement humanes, bellíssimes... un cos, una roca, la mar, el cel, els núvols, la fosca, la llum, els arbres.... Elements perfectament encaixats en sintonia. Cap paraula ni cap melodia poden guarnir millor que el silenci aquesta explosió infinita, res millor per sentir el soroll de la vida. Hi ha dies que et somriuen, de veritat que hi ha dies que et fan la mitja.

 

No sere el que me quedi sense recomanar-vos l'exposició del per jo gran mestre Miquel Àngel Dora , l'he visitat avui mati i l'he trobat molt inspiradora, una gran comunió entre l'humà i la natura.

 

Esta mañana tuve la oportunidad de visitar la nueva exposición del compañero Miquel Àngel Dora. Estará abierta al público hasta el día 10. Enhorabuena por llevar adelante este proyecto.

 

M'afegesc al caramull de persones que hem felicitat a en Miquel Àngel Dora per la seva exposició NATURALS. Si ho hagués de resumir, diria que és una exposició íntima i molt personal. Mooooolt recomanable, no vos la perdeu!!!

 

De expo, para aprender de los que saben. Miguel Ángel Dora en Manacor con un bn muy cuidado. Like it

 

Si voleu gaudir una estona amb imatges plenes de sentiment no us la podeu perdre.

 

Fantàstica és poc!!!!! la meva super enhorabona!!!!!!!

 

No deixeu d'anar-hi! Transmet pau i equilibri, amb espai per a la reflexió i la sorpresa! Gràcies per aquest regal per als sentits, Miquel Àngel Dora!

 

Inaugurada hoy la exposición “Naturals”, último proyecto del compañero Miquel Àngel Dora. El artista nos muestra su visión más íntima y personal de la Naturaleza, en una serie de exquisitas propuestas, resultado de años de trabajo. Altamente recomendado.

 

Mas que recomendable la exposicion de Miquel Àngel Dora en Manacor, excelente trabajo y una muy cuidada impresion en b/n
Felicidades Miquel Angel

 

Luz para imaginar. Sublime escala de grises al servicio de lo casi etéreo y en algún caso evidente. Me ha gustado especialmente el músico abrazado por las sutiles flechas de luz regaladas por los frondosos árboles . Aconsejable poema de imágenes. Gracias por esta pausa para la reflexión y vuelta a la verdadera esencia de las cosas.

 

El próximo sábado en Manacor, Miquel Àngel Dora, fotógrafo de naturaleza inaugura con una visión y enclaves únicos, os recomiendo que no dejéis pasar la oportunidad de apreciar su sensibilidad.

 

Pels que encara no hi heu pogut anar! Vos anim a anar-hi, és una experiència.

 

Fotografia al natural. Vaig quedar entusiasmada. Enhorabona Miquel Àngel Dora

 

Pues mi más sincera enhorabuena. Nos ha encantado!!! Distinta, personal, gusto exquisito en los encuadres y composiciones, con unos BN muy cuidados...Todo destila sensaciones. Imperdonable perdérsela. Enhorabona Miquel Àngel.

 

Excepcionals fotografies d'una qualitat exquisita fetes a racons de bellesa fantastica treient tot el profit a la llum. Despres de veurer-la just se pot donar voltes a lo petites que som les persones davora la natura... Esper poder veure de nou aquest projecte. Mereix voltar per les localitats de l'illa o a alguna galeria... Miquel Àngel Dora: un gran fotograf de natura, un gran artista, un gran mestre.

 

Fotos fantasticas, enhorabona Miquel Angel, ets genial.

 

Gracias Miquel Àngel por deleitarnos a todos con este trabajo tan personal tuyo, relacionado con esa necesidad básica del individuo a poder disfrutar de la naturaleza, algo cada vez más complicado en la isla. Creo que deberías publicar obra tuya más a menudo. Naturals merece ser expuesta en más lugares. Suerte.

 

-

 

 


copyright