La proliferació de les càmeres digitals i del programari assequible ha conduït a la possibilitat de manipular les fotografies.

En ocasions resulta difícil marcar la frontera que separa el revelat digitalt de fotografies de la manipulació i el retoc excessiu d'imatges.

En aquest apartat he seleccionat alguns exemples de treballs realitzats bé amb l'ajut de programari específic que permet obtenir imatges digitals que una simple càmera fotogràfica reflex no pot fer actualment o que pot fer i resulta més complicat treballant a la natura. També hi trobareu alguns treballs de video naturalístic (essencialment sequêncies del món natural o time-lapses) realitzats amb HDLSR i algun senzill exemple de muntatge audiovisual.

Consider que és molt important que els espectadors d'una fotografia de natura coneguin en quines condicions ha estat realitzada, especialment, si ha sofert algun retoc o manipulació. La fotografia i el revelat de fotografies és el meu camp d'acció fonamental, malgrat en ocasions la infografia o l'art digital m'entretenguin.

Si és del vostrte interès en el meu bloc teniu entrades relacionades amb aquest tema.

Mallorca

j

Panoràmica de milanes negres - Àvila

f

Namíbia

f

imatge retocada

Àvila

f

Mallorca

f 

Mallorca

f

imatge retocada

Mallorca

f

imatge retocada

Mallorca

f

imatge retocada

Mallorca

f

imatge retocada


** PLEASE DESCRIBE THIS IMAGE **